De nieuwe videobuitenpost van Niko Home Control

 In Nieuws

 

Niko Home Control videobuitenpost

 • Veilig de deur openen dankzij camera
 • Integratie met Niko Home Control
 • Zwart, strak design voor de hedendaagse woning

In première op Batibouw, ontdek Niko op stand 9-205

 

Wie houdt van veilig, kiest voor een videobuitenpost aan de voordeur in plaats van een standaardbel. Qua design is de keuze op dat vlak helaas beperkt. Daarom lanceert Niko nu een nieuwe zwarte IP-buitenpost met extra strakke look. De perfecte bondgenoot voor elke moderne woning. Het toestel is bovendien zo gemaakt dat het naadloos aansluit op je Niko Home Control-installatie. Op die manier geniet je van veilige extra’s.

Veilig de deur openen dankzij camera
In de eerste plaats krijg je met de buitenpost rechtstreekse controle over je toegangsdeur of -poort. Het toestel beschikt over een 130° HD-camera met een resolutie van 720 horizontale tv-lijnen, waardoor je perfect kunt zien wie er voor deur staat. Handig is dat je zelfs wanneer je thuiskomt na je werk of vakantie weet wie er aan de deur is geweest. Zodra een bezoeker de beltoets aanraakt, maakt de camera namelijk automatisch een video-opname.

Ook ’s nachts krijg je een duidelijk beeld, want de camera is uitgerust met nachtzicht. Dat betekent dat er geen storende, felle ledlampjes rond de camera zitten; verblinding voor je gasten is dus uitgesloten.

Integratie met Niko Home Control
De nieuwe videobuitenposten zijn zo gemaakt dat ze naadloos aansluiten op je Niko Home Control-installatie. Met Niko Home Control maak je je huis slimmer. Zo kun je er je energieverbruik in je woning mee controleren, op je werk kijken of je de verlichting wel hebt uitgedaan of van op reis de rolluiken bedienen. Nu kun je er dus ook een videobuitenpost op aansluiten. Hiervoor heb je geen intercom in huis nodig. De deur bedienen doe je via je Niko Home Control ‘touchscreen 2’ of via de app op je smartphone of tablet. Praten met je bezoeker en de deur openmaken kun je wel alleen binnen het wifibereik van je woning.

Helder communiceren
Communiceren met de persoon die aan de deur staat, doe je full-duplex zonder te moeten wachten tot je gesprekspartner uitgesproken is. De ingebouwde microfoon onderdrukt bovendien achtergrondgeluid zoals het lawaai van een drukke straat.

Tot vier beltoetsen mogelijk
De videobuitenposten zijn beschikbaar in drie modellen: met één, twee of vier beltoetsen die elk een eigen kanaal hebben. Op die manier zijn ze niet alleen bijzonder geschikt voor een eengezinswoning, maar ook voor een kangoeroewoning of voor zelfstandigen met een privépraktijk bij de woning, kinderen die een aparte bel willen voor hun vrienden …

Zwart, strak design
Videobuitenposten ontsieren wel eens de gevel. De nieuwe exemplaren van Niko kregen een knap ontwerp mee, waardoor ze tot de mooiste videobuitenposten van de markt behoren. In tegenstelling tot zijn concurrenten is dit inbouwtoestel extra vlak. De solide frontplaat heeft een dikte van amper drie millimeter en de vlakke aanraaktoetsen vormen één geheel met de afdekplaat. Qua materiaal koos Niko niet voor de zilverlook in nineties-stijl, maar wel voor een stijlvol zwart geanodiseerd aluminium. Een keuze die perfect past bij de moderne woning van vandaag.

Gegevens Niko Home Control videobuitenpost

 • Afmetingen inbouwdoos: 239 x 89 x 47 mm (h x l x d).
 • Afmetingen buitenpost: 256 x 110 x 3 mm (h x l x d).
 • IP53-beschermingsgraad: regenwaterdicht en stofvrij.
 • Met één, twee of vier aanraaktoetsen.
 • Te combineren met Niko Home Control.
 • Richtprijs: vanaf € 995 bruto, exclusief btw (voor videobuitenpost met 1 toets).
 • Beschikbaar bij de groothandel later dit jaar
 • 550-21001: Niko Home Control videobuitenpost met 1 aanraaktoets.
 • 550-21002: Niko Home Control videobuitenpost met 2 aanraaktoetsen.
 • 550-21004: Niko Home Control videobuitenpost met 4 aanraaktoetsen.
Recent Posts