Transformatoren voor laden van elektrische wagens

 In Uncategorized

Transformatoren voor laden van elektrische wagens

vrijdag 22 april 2016

De evolutie naar elektrische auto’s is onmiskenbaar ingezet.  Wie zo’n voertuig koopt, heeft ook een laadpaal nodig.  Hier knelt het schoentje, want België heeft een atypisch elektriciteitsnet: op bepaalde plaatsen is er driefasige netaansluiting 3 x 230V zonder neuter.  In die situatie kunnen laadpalen geen elektrische voertuigen opladen.
Transformatoren voor laden van elektrische wagens

 

 

 

 

De oplossing?

Die bieden we je met de nieuwe reeks transformatoren.  Heel specifiek voor het laden van elektrische auto’s.

De voordelen van EREA-transformatoren voor elektrische laadpalen?

 • een neuter creëren:

  Een laadpaal werkt als een klein computertje.  Hij verwerkt informatie en communiceert met de wagen over wanneer je kan laden en hoeveel stroom je kan krijgen.  Het gebruik van een scheidingstransformator is hier de oplossing.  Die zorgt voor een elektrisch gescheiden net waardoor je een neuter creëert.

 • omzetting van 230V naar 400V voor driefasig laden:

  Deze transformatie is één van de belangrijkste functies van de EREA-toestellen.

 • afgestemd op laadstroom van beschikbare laadpalen:

  Wagens die één- of driefasig laden, krijgen gestandaardiseerde laadstromen van 16A, 32A of 64A.  Transformatoren die daarop niet zijn ingesteld, zijn dan te groot of te klein.  De EREA-transformatoren zijn op deze drie laadstromen afgestemd.  Ongeacht de problematiek van het netstelsel.

 • inschakelstroomarm:

  Onze transformatoren zijn inschakelstroomarm.  Ze vragen minder stroom bij de inschakeling door op lage inductie te werken.  Zo moet de thuisinstallatie niet verzwaard worden en kan het beschikbare vermogen maximaal benut worden voor het opladen van het voertuig.

  Afzekering mogelijk met 16A-C, 32A-C, 63A-C

 • lage nul- en vollastverliezen:

  Als kers op de taart zijn de transformatoren van EREA energiezuinig door de beperkte nullast- en vollastverliezen.  Dat komt enerzijds door de transformator inschakelstroomarm te maken.  Anderzijds door optimalisatie van de koperdraad.

Kortom, met de inschakelstroomarme transformator van EREA laden elektrische auto’s probleemloos op.

 

 

Recent Posts