Is uw (studenten)woning brandveilig?

 In Uncategorized

Leuven Actueel brandveiligheid_001

 

Brandveiligheid op kot

Bij de start van het academiejaar zijn studenten en hun ouders massaal op zoek naar de meest geschikte studentenkamer.  De meest voorkomende parameters bij deze zoektocht zijn ligging, grootte, comfort en natuurlijk de huurprijs. De veiligheid van het gehuurde kot wordt daarbij vaak over het hoofd gezien. Zowel studenten als hun ouders houden vaak onvoldoende rekening met brandveiligheid wanneer ze een studentenkamer in overweging nemen.

Nochtans is de afgelopen jaren bewezen hoe belangrijk de (on)veiligheid van een studentenkot is.

Aan de hand van deze checklist kan een student grote stappen zetten in het evalueren van de brandveiligheid van zijn/haar studentenkamer.

 

Om hier blijvend rond te sensibiliseren hebben de Brandweerzone Vlaams Brabant Oost, de stad Leuven, KU Leuven Studentenhuisvesting in samenwerking met KBC Verzekeringen een video gemaakt om de aanpak van brandveiligheid op studentenkoten onder de aandacht te brengen. In deze video komen de volgende belangrijke aandachtspunten naar voor:

  • Zijn er (voldoende) rookmelders aanwezig in de studentenkamer / gebouw?
  • Hoe met deze rookmelders aan de slag?
  • Is er een (makkelijk bereikbare) evacuatie route?

Deze video helpt studenten en hun ouders om rekening te houden met brandveiligheid in de zoektocht naar een studentenkamer.

Bron: KULeuven https://www.kuleuven.be/studentenvoorzieningen/huisvesting/brandveiligheid

Recent Posts