Nieuwe bevestigingsadapter: WAGO’s 221 serie verovert de verdeelkast

 In Professionele nieuwsbrief

Weldra uit voorraad leverbaar bij DEMAGRO electro!

 

W08c02529AGO voegt een nieuwe VDE conforme bevestigingsadapter toe aan het assortiment toebehoren van de  221 serie. De adapter brengt het gebruiksgemak van de innovatieve “COMPACT UNIVERSELE” klem voor alle soorten geleiders naar de DIN-rail.

Vlotte toegang en een duidelijk overzicht van de aangesloten geleiders – dat is wat de VDE standaard vereist voor componenten in de verdeelkast.  Dankzij de nieuwe bevestigingsadapter, kunnen elektro-installateurs deze vereisten nakomen zonder het gebruiksgemak te missen van WAGO’s “COMPACT UNIVERSELE” klem voor alle soorten geleiders. De nieuwe bevestigingsadapter biedt enerzijds een stevige fixatie van de compacte connectoren en anderzijds extra markeringsmogelijkheden.

p_ur_0221_0500_000_xx (1)WAGO’s nieuwe 221-500 bevestigingsadapter is geschikt voor alle 221 connectoren. Hij kan zowel horizontaal als verticaal geïnstalleerd worden op de DIN-rail en kan indien nodig ook met schroeven op gladde oppervlakken gemonteerd worden. Bij alle vier de montage varianten blijft de naar voren gerichte zijde vrij. Deze blijft zo beschikbaar voor het aanbrengen van een zelfklevende markeringsstrook. Hierdoor is een duidelijk overzicht in de verdeelkast zelfs na aanpassingen of uitbreidingen gegarandeerd.

Praktisch design
De bijzondere constructie van de nieuwe bevestigingsadapter biedt tal van voordelen. Aangezien één zijde open is, beschikt de installateur over de mogelijkheid om de bedieningshendel van de klemmen ook na het inbouwen te bedienen. Geleiders kunnen daarom zowel voor als na het bevestigen van de klem in de adapter aangesloten en weer losgekoppeld worden. De bouwvorm zorgt er bovendien voor dat altijd een testopening toegankelijk is.  Spanningsmetingen zijn hierdoor ook mogelijk wanneer de klemmen zich reeds in de adapter bevinden.

Voor het bevestigen en het loskoppelen van de klemmen is geen gereedschap nodig.  Kleine klemnokken zorgen ervoor dat de verbindingsklemmen niet uit de adapter glijden. De klemnokken zijn bovendien zodanig geconstrueerd dat de klemmen nooit ongewenst los kunnen komen.

 

08c02528Serie 221 – De “COMPACT UNIVERSELE” klem voor alle soorten geleiders
Verbindingsklemmen van de 221 serie zijn beschikbaar als 2-, 3- en 5-draads versie en kunnen zowel fijnaderige geleiders met een doorsnede van 0,14 tot 4mm² als massieve en meeraderige geleiders met een doorsnede van 0,2 tot 4mm² veilig klemmen. In vergelijking met het voorgaande model van de 222 serie heeft de nieuwe verbindingsklem 40% minder ruimte nodig. Dankzij de transparante behuizing kunnen niet correct ingestoken of te kort afgestripte geleiders bovendien gemakkelijk worden herkend. Twee goed toegankelijke testopeningen zorgen zelfs na het inbouwen voor comfortabele testomstandigheden.

 

Recent Posts