Wever & Ducré: Verlichting voor spanplafonds

 In Nieuws

Spanplafonds en verlichting:

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een plafond dat onder een bestaand plafond wordt geplaatst.
Het vals plafond (een strak gespannen doek of folie) wordt volledig op maat van de ruimte gemaakt. Je kan kiezen voor een PVC of polyester spanplafond.  Een PVC-spanplafond wordt door middel van warmte opgespannen in profielen, terwijl een polyester spanplafond op kamertemperatuur gespannen wordt.

Wat zijn de voordelen?

  • Een spanplafond zorgt voor een egale look. Oneffenheden, barsten of vlekken worden door middel van dit plafond weggewerkt.
  • Plaatsing van een spanplafond gebeurt snel en op een heel propere manier.
  • Verbetering van akoestiek.
  • Probleemloze in- en opbouw van verlichting.

Waar moet je op letten bij de keuze van verlichting?

Bepaalde LED-modules of PAR16 (LED)-lampen laten het licht door het spanplafond schijnen, beter bekend als strooilicht. Dit effect kan optreden door de openingen tussen de koelvinnen van de module.  Een duidelijk voorbeeld hiervan zie je op onderstaande foto’s.

Hiervoor bestaan uiteraard oplossingen die we in deze brochure aanbieden:
armaturen met een gesloten behuizing, een gesloten LED AC module, één van onze geteste PAR16 lampen of je kan de klant ook adviseren om zelf een behuizing rond het armatuur te voorzien.

Ontdek onze armaturen

GESLOTEN BEHUIZING

We laten je graag kennismaken met enkele Wever & Ducré armaturen.  Ze kunnen een ideale lichtoplossing zijn in jouw project en zijn perfect integreerbaar in een PVC of polyester spanplafond. Alle voorgestelde armaturen hebben een gesloten behuizing waardoor strooilicht, na installatie, niet kan optreden.

 

Download hier de brochure:

Recent Posts